ForTheLoveOfGhee © 2014 frontraw. All rights reserved.

For The Love Of Ghee

Jag ser mig själv som ett experiment. Jag är redo att testa det mesta in the name of health and longevity, det innebär att jag har konsumerat allt från myror till kapslar av rådjursmoderkaka, cordyceps mm. Jag tänker ibland om saker jag läser att det där låter helt ologiskt, så det är säkert sant. En av de minst njutningsfulla saker jag gjort var att under 15 dagar dricka 2 dl smält ghee på tom mage varje morgon, detta skedde under en panchakarma i södra Indien. Jag visste mycket väl att det skulle vara bra för min dosha (vata) så jag gjorde det, gick runt med smörig trut och lätt illamående. Efter det så har jag i princip inte ens tittat åt en burk med ghee, ända tills jag förra året fick upp ögonen för ancient organics ghee. Detta företag strösslar magi i sitt ghee. (jag har dock minskat på dosen till ca en matsked/dag.) De mjölkar när det är nymåne (den fas som förknippas med modern och mjölken är mer potent under den fasen). De kokar över öppen eld i kopparkittel medan de chantar mantran. (Ghee blir till då man kokar smör under flera timmar tills all fukt försvunnit och laktosen har sjunkit till botten, sedan silar man upp den nu gyllene sirapen på flaska som sedan stelnar). Ancient organics är baserade i norra Kalifornien, och tyvärr så finns inte märket att köpa i Sverige än. Men om du är som jag så fyller du väskan med ghee nästa gång du har vägarna förbi Amerika.

Komjölken anses innehålla essensen, nektaren av alla plantor, och ghee är nektaren  av mjölk. Man anser att desto äldre ghee desto mer potent, det finns över hundra år gammal ghee som förvarats i tempel och förts vidare genom generationer. Respekt!

Ghee har en hel radda med hälsoegenskaper, några få är:
*Ökar intelligensen
*Ökar minnet
*Gör organen mjuka och spänstiga
*Boostar immunförsvaret
*Hjälper till med matsmältningen, agni, som all näring faktiskt är beroende av

Vill du läsa mer?, här kan du läsa vidare

2 Comments

 1. Christoffer

  Hej,
  Har länge varit på jakt efter ett högkvalitativt ghee! Helt otroligt att det ska vara så svårt att få tag på gräsbetat ghee i Sverige alltså. Ancient Organics har jag hört mycket bra om och är riktigt sugen på att testa. Var köper du detta? Beställer du direkt från dem direkt?

  Christoffer

  • frontraw

   Hej Christoffer, jaaaa jag vet, helt knas.
   Jag brukar ladda väskan när jag är i staterna, och däremellan så brukar jag beställa alla goodies från sidan http://www.longevitywarehouse.com, de har allt mellan himel och jordfräs! Ha en fantastisk sommar// Erika

Kommentera

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(Spamcheck Enabled)